Sijajni dom

Intervju o strešni kritini Bobrek, ki je v središču Ljubljane nasproti tržnice

Za našo streho ste izbrali strešnik tipa Bobrek. Zakaj kritino Bobrek?

Kritina Bobrek je odgovor na pomanjkljivosti težkih opečnih ali betonskih kritin, ki jim večinoma pravimo Bobrovec. V urbanem mestnem okolju se praviloma, uporabljajo podobne barve in oblike kritin. Zato smo tudi sami izbrali jekleno kritino Bobrek opečne mat barve. Eden izmed razlogov je tudi, ker se je objekt in ostrešje adaptiralo ter tudi zaradi nizkega naklona, ki bi bil za opečni Bobrovec neprimeren in bi ga bilo potrebno spremeniti, kar bi nato vplivalo na velikost – zmanjšanje objekta v notranjosti. In tudi dražjo izvedbo ostrešja ter pridobivanje raznih dovoljenj občine in sosedov.

Opis polaganje strehe na Trubarjevi v Ljubljani?

Zaščita delovnega območja, demontaža stare kritine, dvigovanje in podaljševanje šperovcev, deskanje, izrezi za strešna okna, polaganje paropropustne folije, vzdolžno in prečno letvanje, žlebovi. Ter nato polaganje – montaža kritine Bobrek ter strešnih oken Velux in izdelava zaključkov.

Samo pokrivanje s kritino Bobrek ni zahtevno, upoštevati pa je potrebno bilo min. naklon pokrivanja in izvedbe detajlov zaključkov sosednjih objektov.

Kakšne so bile posebnosti pri polaganju strehe na Trubarjevi v Ljubljani?

Vsaka streha ima svoje značilnosti in je zato vsaka streha specifična.

Pozitivno je bilo, da je kritina Bobrek lahka – samo 6 kg/m2, in zato ne potrebujemo močne strešne pod konstrukcije – kar pomeni skoraj 2500 kg manjšo utežbo v primerjavi z opečnim bobrovcem v tem primeru.

Lažja konstrukcija je tudi cenejša konstrukcija.

Zato tudi nismo potrebovali dvigala pri montaži strešne kritine.

Kritina Bobrek je cca. 10x lažja od Bobrovcev – kar pomeni 10x manjšo obremenitev!

Ste zadovoljni z rezultatom?

Zelo, kritina je sedaj nova, vsi zaključki so prilagojeni sosednjim objektom, strešna kritina in strešna okna se lepo vklapljajo v okolje in ni bojazni, da bi kritino odkril veter, da bi se zlomila in padla na tla ali bi prišlo do zamakanja ob neurjih saj je naša kritina Bobrek iz enega kosa od slemena do kapa.

Rad bi še poudaril, da se kritina izdeluje v 9 barvnih in 4 matt tonih, da je hitro dobavljiva, da je z njo tudi možno pokrivanje najzahtevnejših objektov in da praktično ne potrebuje vzdrževanja.

Skupaj z dobavo kritine se dobavijo tudi vsi zaključni elementi kos: so sleme, obrobe, žlote, vijaki v enaki barvi, kakor tudi snegobrane in žlebove.

Kot novost v programu Hosekra d.o.o. v letu 2008 bi izpostavil: dobavo kritine Bobrek z polyuretansko izolacijo s spodnje strani, in 4 nove mat barve. Kar samo še izboljšuje lastnosti naše kritine Bobrek.


Sijajni dom

Sijajni dom

Sijajni dom

Sijajni dom

Sijajni dom

Sijajni domProjekt Sijajni dom

Oglejte si tudi

PROFILI

Terasa in nadstrešek za mobilno hiško ...

Kontejner pisarna

Idealna izbira za vse podjetne ljudi. Je modernega in atraktivnega videza ...

MOBILNE HIŠKE

Zdaj lahko sami izberete kje želite prebivati vsak dan ali le med počitnicami ...

Hosekra Gladka

Izredno lahka in univerzalna, izdelana je iz jeklene pločevine ...

Social Media