Strešne Folije

Strešne folije se uporabljajo pri prezračevanih strehah, ki so nujne pri bivalnih objektih s poševno streho. Prezračevana streha pozimi preprečuje kondenzacijo vlage in zastajanje ledu na kapu, poleti pa pregrevanje prostorov. To dosežemo z vgradnjo parne ovire pod izolacilo (gradbene PVC folije, ipd. – paro nepropustne) in vgradnjo paropropustne folije na toplotno izolacijo Klober. Pomembna je propustnost folije za vodno paro Sd = 0,02-0,05 m.

Paropropustne folije imajo istočasno tudi funkcijo sekundarne kritine ter veterna oz. dodatna zračna zapora. Prezračevani sloj odvaja vodno paro, ki prehaja skozi konstrukcijo in mora biti prezračevan z zunanjim zrakom, kar je mogoče doseči z odprtinami na napušču (prezračevalni trak) in slemenu (prezračevano sleme, po potrebi dodatni strešni zračniki).
Zračni sloj nad rezervno prezračevano kritino dobimo s tako imenovanimi kontra letvami min. višine 50 mm (dim. 6×5 cm). Površina dovodnih odprtin ob napuščih (presek zračenja) mora biti najmanj 200 cm2 na tekoči meter napušča. Standardno vgrajujemo prezračevalni trak širine 8 cm – cca 500 cm2 / m1 napušča.


Strešne folije

Strešne folije


V podjetju Hosekra d.o.o. imamo 2 dobavitelja, ki sta podobno kvalitetna. Če naročnik točno ne specifira željenega produkta in ni napisan v ponudbi se ima proizvajalec pravico sam odločiti katerega bo uporabil v proizvodnji.

Hosekra nasvet

Kovinske kritine Hosekra so se v zadnjih letih zelo uveljavile predvsem zaradi pozitivnih lastnosti na objektih. Pri prekrivanju so kovinske strehe prinesle nekaj novosti, ki so danes pravzaprav postale standardi za vse kritine ena izmed teh je tudi zračni most. Priporoča se pri vseh montažah kritin najbolj v poštev pa pride predvsem pri urejanja mansard, tudi drugi proizvajalci kovinskih strešnih kritin in krovci pa so ga že dopolnili in optimizirali.

Pri vseh kritinah se pod samo streho pojavlja kondenz, opečnata, betonska in druge masivne kritine ga vpijajo in pozneje oddajajo, jekleni strešniki pa ne vpijajo kondenzacijske vlage. Zato se mora ta vlaga odvesti (posušiti) na zraku v zračnem mostu.

Paropropustna folja Kleber, ki jo uporabljamo ima 2000 mm vodnega stolpca!

Test

Test strešnih folij

Test strešnih folij


V podjetju tudi sami testiramo različne vrste folij in njihovo uporabnost.


Permo® easy / Permo® easy SK²
Permo_Unterspann_Unterdeckbahnen.pdf
Permo_easy.pdf

Zanimivosti

Oglejte si prednosti, zanimivosti in študije primerov o naših produktih

julij, 2024

Vpliv toče na različne tipe streh: Kaj morate vedeti?

Toča je eden izmed najbolj nepredvidljivih in uničujočih vremenskih pojavov, ki lahko resno poškoduje vaš dom, zlasti streho. Razumevanje, kako toča vpliva na različne tipe streh, vam lahko pomaga bolje zaščititi svojo lastnino in sprejeti ustrezne preventivne ukrepe. V tej objavi bomo raziskali vpliv toče na pet tipov streh: kovinske, bitumenske, keramične/betonske, slamnate in vlakno cementne plošče.

Več

maj, 2024

Slovesna otvoritev nove proizvodno-prodajne hale Hosekra Strehe

V četrtek, 16. maja 2024, smo pri Hosekri slovesno otvorili našo novo proizvodno-prodajno halo na Zadružni ulici 6 v Slovenski Bistrici. Dogodek, ki je zaznamoval pomemben mejnik v naši zgodovini, je bil poln pozitivne energije, inovacij in novih priložnosti.

Več

Oglejte si tudi

PROFILI

Konstrukcija hale iz jeklenih profiliov. Izdelano po meri ...

NOTRANJOST HIŠK

Funkcionalna razporeditev notranjih prostorov in uporabna postavitev opreme ...

Kontejner

Kontejner je postavljen na paleti, ki so obenem tla. Objekt ima v notranjosti elektro omarico ...

Streha T4

Lahka kovinska kritina, primerna za pokrivanje površin z minimalnim naklonom ...

Social Media