Garaža ali nadstrešek?

Tisti izmed vas, ki stojite pred vprašanjem, »garaža ali nadstrešek?« prebirate pravi članek, ki vam bo skušal na kratko, kar se da, najbolj razširiti obzorja in vas spraviti iz dileme. Predstavili vam bomo nadstrešek in garaže, vam podali prednosti in slabosti enega ali drugega čim bolj nevtralno, da vam s tem damo prave smernice pri vaši odločitvi, ki bo na konec koncev vedno vaša! Garaža, racionalna odločitev!

Vsi iz med nas, po vsej verjetnosti radi, racionalno zapravljamo svoj denar ob želji, da z malo denarja dobimo kar se da največ in da je kvalitetna izdelka navsezadnje tudi dobra.

Ob vseh teh širokih ponudbah o nadstreških ali garažah, ki jih lahko najdemo v raznih medijih, televizija, časopisnih člankih ali na raznih forumih in drugih spletnih straneh, nas lahko enostavno pahne v zgubo oziroma zmedenost. Človek enostavno več ne ve kaj bi naredil!

Ali bi se odločil za nadstrešek ali bi bila boljša odločitev garaža? Zato, ker razumemo vašo skrb in zavzemanje za najbolj racionalno oziroma pravilno izbiro med garažami in nadstreški, vas pozivamo; preberite slednje besede in ugotovitve, ki smo jih pripravili za vas!

“Tradicionalna rešitev, ki kljub pomanjkljivostim ostaja zelo pogosta, je klasična garaža v pritličju oziroma kleti stanovanjske hiše. Takšna garaža je sicer zelo praktična, saj je naše vozilo resnično na dosegu roke, obenem pa tudi pozimi prijetno ogreto, po drugi strani pa pomeni tudi slabši izkoristek prostora, izvedba je draga (ponavadi popolnoma opremljen prostor), na površino, uporabno za bivanje, pa namestimo vozilo. Poznavalci avtomobilov dobro poznajo tudi pasti, ki jih skriva topla garaža – to je nabiranje kondenza na skritih mestih v vozilu in močnejše rjavenje zaradi cestne soli, ki jo z vozilom prinesemo v topel prostor.

Bolj ustrezne so zato samostojne oziroma montažne garaže, ki lahko stojijo neodvisno od objekta ali so nanj delno vezane.Takšna izvedba prinaša manjši temperaturni šok za vozilo, obenem pa ohranja precej kvalitet klasične garaže. Vse bolj pogosto se odločamo tudi za izdelavo nadstreškov, katerih prednost sta predvsem nižja cena in hitrejša postavitev. Pri nadstreških sta bistveni kritina in konstrukcija, ki mora zdržati težo kritine in snega. Pametno je investirati v kakovostno konstrukcijo, ki naj jo montirajo usposobljeni mojstri. Poudariti velja, da kakovostna kritina ob slabi izvedbi ne bo upravičila svoje cene, zato se izogibajte prenagljenim kompromisom. Moderni nadstreški ne poznajo omejitev pri izbiri materialov ali izvedbi. Kovinska konstrukcija je najpogosteje iz jekla ali aluminija, uporabljajo pa se tudi lepljeni leseni nosilci. Uporaba slednjih je morda tisti pravi kompromis med tradicionalnim in modernim. Tako kot na kovinske nosilce lahko tudi na leseno ogrodje namestimo večslojne polikarbonatne plošče, ki neposredno ščitijo pred vremenskimi vplivi.

Glavna pomanjkljivost nadstreškov je omejena zaščita, ki jo avtomobilu nudi zgolj streha. Pokrito vozilo je izpostavljeno s strani in omogoča prost dostop vsakomur. Pri nadstrešku sicer nimamo težav z odpiranjem garažnih vrat in pomanjkanjem stranskega prostora, zato pa je omogočen lažji dostop tatovom in vandalom. Stransko zaščito lahko nekoliko izboljšamo s krajšim stranskim robom in primerno širino nadstreška, saj je tako vozilo bolj umaknjeno od roba nadstreška in bolje zaščiteno pred stranskim padanjem toče, dežja in snežnimi zameti.”

Vir: MojDom (Nadstrešek – Nadstreški)

NADSTREŠEK ZA AVTOMOBILE

nadstresek_za_avtomobil

Za nadstrešek lahko rečemo, da je enostavna zaščita za avtomobil, ima samo streho, je brez stranske zaščite in ni nikakršnih vrat, katere še posebej po zimi ne odpiramo radi, kar daje nadstreškom pozitiven glas in je to nekaterim všeč.

Slednje lastnosti nam omogočajo hitrejši dostop do avtomobila, a s tem prinesejo nekatere nevšečnosti, kot je lažja kraja avtomobila ali poškodbe vozila s strani tretje osebe, kot so risi na pločevini, zlom šipe itd… ali poškodbe toče, ki pada od strani, da o kakšnih morebitnih snežnih zametih sploh ne govorimo!

Nadstrešek je zanimiv, če želimo avtomobilu nuditi senco, imeti hiter dostop do avtomobila in vas zgoraj naštete nevšečnosti ne motijo ali pa živite v kraju, kjer takšne situacije ne pridejo do izraza in ste pred njimi varni.

Pri nakupu nadstreška moremo biti pazljivi. Paziti moramo, da je primerna višina, širina in dolžina nadstreška, da avtomobilu s tem nudimo čim boljšo zaščito. Previsok nadstrešek, bi povzročil, da bi bil slabše zaščiten pred točo, ki bi ga lahko obtolkla. Ker nadstrešek nima stranske zaščite, je zelo priporočljivo, da velikosti avtomobila prištejemo najmanj 80-100 cm na vsako stran, da s tem zagotovimo avtomobilu boljšo zaščito pred raznimi vremenskimi vplivi.

Popolne zaščite z nadstreški, kot je moč tudi prebrati na raznih spletnih straneh, ne moremo pričakovati, oziroma je o popolni zaščiti bolj težko govoriti.

GARAŽA ZA AVTOMOBILE

garaza_za_avtomobile

Garaže so zaprt prostor, za shranjevanje avtomobila. Služijo, da ga obvarujejo pred krajo, poškodbami s strani tretje osebe in imajo nalogo, da vaš avtomobil varujejo pred vremenskimi vplivi. Garaža avtomobil varuje iz vsake strani, zato ni potrebna skrb, da bi ga obtolkla toča, ne glede na to iz katere strani prihaja. Prav tako nas ni potrebno skrbeti, da bi naš avto zametal snežni metež. Nevšečnost, da bi nam zamrznila ključavnica, stekla je tudi odveč, garaža nas ščiti pred vsemi nevšečnostmi.

Vrata garaže, ki tako zelo ne radi odpiramo, še posebej pozimi, ko je mrzlo in nas zebe, pa lahko rešimo z vrati na daljinsko upravljanje. Garaža nam tudi pripomore, da se pozimi usedemo v toplejši avtomobil in ker je v garaži topleje, nam s tem avtomobil tudi lažje vžge, oziroma je bojazen, skrb, da bi avto ne vžgal precej manjša. Poleti, ko je vročina, pa je garaža odlična, da se usedemo v hladnejši avtomobil.

Ob nakupu garaže nas ni potrebno skrbeti glede velikosti garaže. Velikost garaže je primerna za vsak avtomobil, ob morebitnih izjemah, vam Hosekra d.o.o. naredi garaže po meri.

CENOVNA PRIMERJAVA GARAŽE IN NADSTREŠKA

Za lažjo predstavo in da ne boste imeli večjih skrbi kako je s cenami garaž in nadstreškov, samo za vas naredili primerjavo. Verjamemo, da bo tudi cena med glavnimi informacijami, ki bo vplivala na vašo odločitev, zato se v podjetju Hosekra d.o.o. trudimo, da vam garaže in ostale proizvode, kot so strešna kritina ponudimo po najbolj ugodnih cenah.

GARAŽA HOSEKRA LESENI NADSTREŠEK KUPLJENI NADSTREŠKI
BASE: 1826 € Minimalno: 2150 € cca: od 2500€ do 7000€

Opozorilo: Cene za vašo lažjo predstavo so preverjene na datum, 26. 07. 2009, zato lahko pride do odstopanja po tem datumu! Cene so brez davka!

Podrobna cenovna primerjava garaže in nadstreška (.pdf)

ODLOČITEV ZA GARAŽO ALI NADSTREŠEK

Na kratko smo povedali bistvo v zgodnjih dveh poglavjih. Kar se zaščite avtomobila tiče je nedvomno garaža boljša. Smo pa si ljudje različni, nekomu je bolj pomembno to ali ono, nekomu je prav, da je vse odprto in ima enostaven in hiter dostop do avtomobila in ga dejstvo, da bo vaš avtomobil ob nadstrešku površno zaščiten ne moti preveč. Drugemu pa je bolj pomembno, da je avto na varnem in zaščiten pred vsemi vremenskimi vplivi, ki lahko povzročijo zamrznitev ključavnice, stekla, poškodbe od toče ob straneh. To je vaša določitev, kaj vam je bolj pomembno.

Nadstrešek je bolj kot pokrivalo, kot dežnik človeku, ki hodi v dežju, snegu, vetru ali sončni pripeki. Ob dežniku, ste še vedno mokri, še vedno vam je vroče, še vedno vam piha veter, še vedno vam sneg bode v oči ob vetru in vam je to neprijetno, kaj ne?

Garaža pa je kot dom, v katerem mirno, na varnem in z radostjo spremljamo igro narave, kot je ples snežink.

Nekomu je lepše, pomembnejše to ali tisto, vi boste pa zase najbolj vedeli kaj je tisto kar resnično želite. Verjetno pa smo si enaki pri tem, ali ne? Vsi imamo radi, ko kupujemo nov avto, podatek ki pravi: avto je garažiran. Kaj ne?

Nismo ravno navdušeni nad praskami, rjo, ki bi zaradi nezadostne zaščite najedala material vašega avtomobila. Za prijetnejši, hitrejši in enostavnejši dostop v garažo vam nakup garažnih vrat na daljinsko upravljanje toplo priporočamo!

Za kakršenkoli nasvet ali dodatne informacije, nas lahko pokličete ob naših delovnikih ali nam pišete na e-pošto: uros.justinek@hosekra.si

Zanimivosti

Oglejte si prednosti, zanimivosti in študije primerov o naših produktih

montažna kovinska garaža z nadstreškom in vrtno lopo v antracit sivi barvi ob novogradnji
januar, 2024

Garaža z nadstreškom in vrtno lopo je praktična rešitev

Sodobni trendi gradnje selijo avtomobile iz klasičnih garaž v sklopu družinske hiše pod zunanje nadstreške. Energijsko varčna gradnja ima čim manj motečih elementov, ki bi lahko povzročali toplotne izgube. Tako so zdaj avtomobili parkirani bodisi pod nadstreškom ob hiši bodisi v garaži, ki konstrukcijsko ni del hiše.

Več

Oglejte si tudi

TLORISI HIŠK

Izberite svoj tip postavitve in zasnove mobilnega doma, ki ga lahko prilagodite željam ...

Enoje garaže

Primerne za avtomobile, skladiščnje stvari, kot varno zavetje za starodobnike ...

PROFILI

Terasa in nadstrešek za mobilno hiško ...

Hosekra

Izredno lahka in univerzalna, izdelana je iz jeklene pločevine ...

Social Media