Garaža ali nadstrešek?

Vsi iz med nas, po vsej verjetnosti, radi racionalno zapravljamo svoj denar ob želji, da z malo denarja dobimo kar se da največ in da je kvalitetna izdelka navsezadnje tudi dobra.

Ob vseh ponudbah nadstreškov in garaž, ki nam jih ponujajo v raznih medijih, forumih, spletnih straneh smo enostavno lahko izgubljeni. Ali bi se odločil za nadstrešek ali bi bila boljša odločitev garaža? Zato, ker razumemo vašo skrb in zavzemanje za najbolj racionalno oziroma pravilno izbiro med garažami in nadstreški, vas pozivamo; preberite slednje besede in ugotovitve, ki smo jih pripravili za vas!

“Tradicionalna rešitev, ki kljub pomanjkljivostim ostaja zelo pogosta, je klasična garaža v pritličju oziroma kleti stanovanjske hiše. Takšna garaža je sicer zelo praktična, saj je naše vozilo resnično na dosegu roke, obenem pa tudi pozimi prijetno ogreto, po drugi strani pa pomeni tudi slabši izkoristek prostora, izvedba je draga (ponavadi popolnoma opremljen prostor), na površino, uporabno za bivanje, pa namestimo vozilo. Poznavalci avtomobilov dobro poznajo tudi pasti, ki jih skriva topla garaža – to je nabiranje kondenza na skritih mestih v vozilu in močnejše rjavenje zaradi cestne soli, ki jo z vozilom prinesemo v topel prostor.

Bolj ustrezne so zato samostojne oziroma montažne garaže, ki lahko stojijo neodvisno od objekta ali so nanj delno vezane.Takšna izvedba prinaša manjši temperaturni šok za vozilo, obenem pa ohranja precej kvalitet klasične garaže. Vse bolj pogosto se odločamo tudi za izdelavo nadstreškov, katerih prednost sta predvsem nižja cena in hitrejša postavitev. Pri nadstreških sta bistveni kritina in konstrukcija, ki mora zdržati težo kritine in snega. Pametno je investirati v kakovostno konstrukcijo, ki naj jo montirajo usposobljeni mojstri. Poudariti velja, da kakovostna kritina ob slabi izvedbi ne bo upravičila svoje cene, zato se izogibajte prenagljenim kompromisom. Moderni nadstreški ne poznajo omejitev pri izbiri materialov ali izvedbi. Kovinska konstrukcija je najpogosteje iz jekla ali aluminija, uporabljajo pa se tudi lepljeni leseni nosilci. Uporaba slednjih je morda tisti pravi kompromis med tradicionalnim in modernim. Tako kot na kovinske nosilce lahko tudi na leseno ogrodje namestimo večslojne polikarbonatne plošče, ki neposredno ščitijo pred vremenskimi vplivi.

Glavna pomanjkljivost nadstreškov je omejena zaščita, ki jo avtomobilu nudi zgolj streha. Pokrito vozilo je izpostavljeno s strani in omogoča prost dostop vsakomur. Pri nadstrešku sicer nimamo težav z odpiranjem garažnih vrat in pomanjkanjem stranskega prostora, zato pa je omogočen lažji dostop tatovom in vandalom. Stransko zaščito lahko nekoliko izboljšamo s krajšim stranskim robom in primerno širino nadstreška, saj je tako vozilo bolj umaknjeno od roba nadstreška in bolje zaščiteno pred stranskim padanjem toče, dežja in snežnimi zameti.”

Vir: MojDom (Nadstrešek – Nadstreški)

NADSTREŠEK ZA AVTOMOBILE

nadstresek_za_avtomobil

Ko razmišljamo o zaščiti naših vozil, se pogosto znajdemo pred izbiro med nadstreški in garažami. Obe rešitvi prinašata svoje prednosti, ki odgovarjajo na različne potrebe in preference uporabnikov.

Nadstreški so cenjeni zaradi svoje enostavne, a učinkovite zaščite. Značilna je njihova odprta zasnova, ki omogoča lahko dostopnost in hitro parkiranje brez potrebe po rokovanju z vrati, kar je še posebej prijetno v hladnejših mesecih. Ta odprtost ne ponuja le praktičnosti, temveč tudi zagotavlja senco in ščiti vozilo pred vertikalnimi padavinami. Nadstrešek je idealna izbira za tiste, ki cenijo hiter dostop do svojega vozila in živijo v okoljih, kjer so stranski vremenski vplivi manj intenzivni.

Po drugi strani garaže ponujajo celovito zaščito na vseh straneh. Zaprta struktura garaže zagotavlja varnost pred krajo in elementi, kot so toča, ki pada pod kotom, ali možnost poškodb zaradi tretjih oseb. Garaže so optimalna izbira za tiste, ki želijo svojemu vozilu zagotoviti najvišjo možno stopnjo zaščite in zasebnosti.

Ob nakupu nadstreška je pomembno upoštevati dimenzije, saj mora biti dovolj visok, širok in dolg, da nudi ustrezno zaščito. Priporoča se, da dimenzije nadstreška presegajo velikost vozila za vsaj 80-100 cm na vsaki strani, kar poveča zaščito pred stranskimi padavinami. Kljub temu, da nadstreški ne zagotavljajo popolne zaščite kot garaže, so izjemno praktični za vsakodnevno uporabo in lahko učinkovito ščitijo vozila v številnih okoliščinah.

Tako nadstreški kot garaže imajo svoje mesto v skrbi za naša vozila. Izbor med njima naj bo odvisen od individualnih potreb, okolja, v katerem živimo, in stopnje zaščite, ki jo želimo zagotoviti našemu vozilu. Ne glede na to, ali se odločimo za nadstrešek ali garažo, je vsaka od teh možnosti zasnovana z mislijo na dolgotrajno varnost in zaščito našega premoženja.

GARAŽA ZA AVTOMOBILE

garaza_za_avtomobile

Kovinske garaže so tehnično napredni objekti za shranjevanje vozil, zasnovani za celovito zaščito pred krajo, vremenskimi vplivi in mehanskimi poškodbami. Opremljene z avtomatiziranimi vratnimi sistemi na daljinsko upravljanje, garaže omogočajo enostaven dostop brez potrebe po fizičnem stiku, kar je še posebej koristno v ekstremnih vremenskih razmerah.

Zaradi izolacijskih lastnosti garaže vozila pozimi ostanejo toplejša, poleti pa hladnejša, kar prispeva k udobju uporabnika in lažjem zagonu vozila. Standardne dimenzije so primerne za večino osebnih vozil, pri posebnih zahtevah pa Hosekra d.o.o. omogoča izdelavo po meri, zagotavljajoč popolno prileganje in zaščito za vsako vozilo.

Garaže predstavljajo varno, udobno in energetsko učinkovito rešitev za zaščito vozil, ki se prilagodi individualnim potrebam lastnikov.

ODLOČITEV ZA GARAŽO ALI NADSTREŠEK

Na kratko smo povedali bistvo v zgornjih dveh poglavjih. Kar se zaščite avtomobila tiče je nedvomno garaža boljša. Smo pa si ljudje različni, nekomu je bolj pomembno to ali ono, nekomu je prav, da je vse odprto in ima enostaven in hiter dostop do avtomobila in ga dejstvo, da je avtomobil pod nadstreškom delno zaščiten ne moti preveč. Drugemu pa je bolj pomembno, da je avto na varnem in zaščiten pred vsemi vremenskimi vplivi, ki lahko povzročijo zamrznitev ključavnice, stekla, poškodbe od toče ob straneh. To je vaša določitev, kaj vam je bolj pomembno.

Ne glede na to, ali se odločite za nadstrešek ali garažo, je pomembno, da izberete rešitev, ki najbolje ustreza vašim potrebam in življenjskemu slogu. V obeh primerih je cilj zagotoviti, da vaše vozilo ostane zaščiteno in ohrani svojo vrednost čim dlje.

Naše garaže in nadstreški spadajo med vrhunske izdelke na trgu, saj nudijo izjemno razmerje med kakovostjo, vzdržljivostjo in cenovno dostopnostjo, kar zagotavlja najboljšo možno zaščito in estetsko dopolnitev vašega doma ali poslovnega prostora. Za dodatne informacije ali nasvete smo vam na voljo. Kontaktirajte nas preko e-pošte ali nas pokličite med delovnikom.

Zanimivosti

Oglejte si prednosti, zanimivosti in študije primerov o naših produktih

junij, 2024

Tehničen opis barvnih možnosti za garaže Hosekra

Naša ponudba garaž vključuje visokokakovostne rešitve iz jeklene vročecinkane barvane pločevine Valmetal. Izdelujemo jih v obliki simetričnega vala s standardno višino vala 35 mm, kar zagotavlja robustnost in dolgotrajno vzdržljivost. V Hosekra samostojno proizvajamo vse sestavne dele, kar nam omogoča natančen nadzor kakovosti in prilagodljivost pri izbiri barvnih zaključkov.

Več

Oglejte si tudi

PROFILI

Konstrukcija hale iz jeklenih profiliov. Izdelano po meri ...

Enoje garaže

Primerne za avtomobile, skladiščnje stvari, kot varno zavetje za starodobnike ...

TERASE ZA HIŠKE

Pri designu terase smo imeli v mislih njeno uporabnost in več desetletno vzdržljivost ...

Streha T4

Lahka kovinska kritina, primerna za pokrivanje površin z minimalnim naklonom ...

Social Media