Fotonapetostni moduli

Če pogledamo v podrobnosti, so za vsako fotonapetostno elektrarno osnova fotonapetostni moduli, ki pa jih moramo združiti v nize in polja modulov, da dobimo sončno elektrarno. V urbanih okoljih fotonapetostne sisteme povezujemo z javnim elektro-energetskim omrežjem – v tem primeru govorimo o z omrežjem povezanih fotonapetostnih sistemih. Fotonapetostni moduli so lahko tudi sestavni deli bivalnih ali poslovnih objektov.

podkonstrukcija_za_soncno_elektrarno_01

Fotonapetostni moduli so najpogosteje vgrajeni v strehe ali fasade. Vezni člen med poljem modulov in javnim elektroenergetskim omrežjem je razsmernik, ki enosmerno električno moč pretvarja v izmenično in omogoča pretok energije v javno elektroenergetsko omrežje. Različne države imajo priklop fotonapetostnih sistemov na javno elektroenergetsko omrežje urejen na različne načine, vzorčen primer dobre zakonske ureditve na tem področju pa je Nemčija, kjer priklop in cene pridobljene električne energije ureja oziroma določa zvezni zakon. Iz leta v leto se tudi v Sloveniji razmere vedno bolj izboljšujejo.

Bistvo je, da naprimer večstanovanjska stavba, katere sestavni del so fotonapetostni moduli (naprimer montirani na strehi), proizvede več energije kot pa jo stanovalci te iste stavbe porabijo za svoje potrebe.

Fotonapetostni moduli, nam dajejo energijo prihodnosti!

Oglejte si tudi

BIG BERRY DESTINACIJE

Preverite lokacije naših BIG BERRY resortov in rezervirajte svoje bivanje ...

TERASE ZA HIŠKE

Pri designu terase smo imeli v mislih njeno uporabnost in več desetletno vzdržljivost ...

Hosekra Gladka

Izredno lahka in univerzalna, izdelana je iz jeklene pločevine ...

Enoje garaže

Primerne za avtomobile, skladiščnje stvari, kot varno zavetje za starodobnike ...