Olimpijske igre 2018

BIG BERRY in Hosekra bosta gradila Slovensko hišo na zimski olimpijadi v Koreji 2018

BIG BERRY je po zaključku letošnje sezone začel z novim projektom, s katerim bo spet deloval globalno skozi povezovanje idej, kultur, oblikovanja in poslovnega sveta. BIG BERRY je namreč sprejel izziv za postavitev Slovenske hiše v Koreji. Le ta se bo nahajala na Bližnjem vzhodu v smučišče Alpensia v južnokorejskem mestu PyeongChang, ki bo v času 23. zimskih olimpijskih iger gostilo številne ugledne športnike in podjetnike.

Cilj projekta je razviti prostor z edinstveno atmosfero in vrednostjo za svetovno znane slovenske športne prvake, hkrati pa ustvariti vzdušje, ki bo pričalo slovensko gostoljubnost, kulturo, podjetništvo in arhitekturo. Glede na velikost in različno funkcionalnost, ki jo bo imela Slovenska hiša v 17. dneh februarja 2018, smo se odločili razviti preprosto arhitekturno strukturo s poudarkom na uporabnosti. Zamisel je nanesla na tradicionalen simbol slovenske kulture, kozolec. Popolnoma vernakularni arhitekturni slog bo tako združen s preprostimi a najbolj prepoznavnimi tradicionalnimi azijskimi elementi, papirnatimi lampiončki.

Avtorji prostorske zasnove in notranje opreme GregorcVrhovec arhitekti, avtorji oblikovanja ArnoldVuga.

Pa je kozolec prava arhitekturna rešitev za enega največjih svetovnih športnih dogodkov? Ideja za koncept ima globji smisel, ki želi združiti arhaične in ročno izdelane elemente s sodobno visoko tehnologijo, šport s poslovnim svetom ter istočasno Evropo z Azijo. Veličasnost prostora bo dosežena z masivno leseno smrekovo strukturo, s horizontalnimi debli debeline 16 cm x 16 cm, ki kažejo na stabilnost in izžarevajo samozavest. Vsi deli bodo spominjali na strukturo kozolca in subtilno vključevali slovenske simbole, kot je Triglav s svojimi tremi vrhovi.

Struktura bo podpirala različne namene zbiranja in druženja ljudi iz različnih okolij: podjetnikov in obiskovalcev iz sveta športa in medijev. S poudarkom na multifunkcionalnosti, bo prostor optimalno razdelila za različne namene: glavno družabno površino – restavracijo, dva avditorija za formalne in neformalne dogodke, avlo in odprte prostore za razstave ali predstavitve sponzorjev.

Večletno delovanje v skladu s slovenskimi trendi ter grajenje na večji prepoznavnosti tako še naprej potrjujeta BIG BERRY in Hosekro kot specialista za razvoj struktur, ki združujejo in ustvarjajo občutek enotnosti s povezovanjem prostorov, namenov in idej.

Oglejte si več fotografij o OI Koreja 2018BIG BERRY in Hosekra na zimski olimpijadi v Koreji 2018

Zanimivosti

Oglejte si prednosti, zanimivosti in študije primerov o naših produktih

prodajni kontejnerj antracit sive barve za lokal, trgovino mokca
januar, 2024

Kako vam lahko HOSEKRA kontejnerji pomagajo uspeti na vaši podjetniški poti

Ste na začetku vaše podjetniške poti in iščete ugoden poslovni prostor? Ali pa iščete dodatno inovativno in učinkovito rešitev za razširitev vašega obstoječega posla? Pri Hosekra imamo pravo rešitev za vas! Naše vsestranske kovinske kontejnerje lahko prilagodimo za različne poslovne namene – od prodajnih salonov do restavracij in picerij.

Več

december, 2023

Hosekra Kovinski kontejner – pisarna

Pri Hosekri smo zelo veseli, da tudi širša gradbena stroka prepoznava pomožne objekte ob hiši kot vitalne dele njihovega poslovanja. Hkrati pa smo ponosni da lako doprinesemo z našimi izelki k temu naraščujočemu trendu in nudimo strankam ugodne in tranje rešitve za njihove potrebe.

Več

Oglejte si tudi

Hosekra

Izredno lahka in univerzalna, izdelana je iz jeklene pločevine ...

TLORISI HIŠK

Izberite svoj tip postavitve in zasnove mobilnega doma, ki ga lahko prilagodite željam ...

Široke garaže

V primeru, da imamo radi udobno parkiranje brez skrbi, je najboljša izbira širša garaža ...

PROFILI

Konstrukcija hale iz jeklenih profiliov. Izdelano po meri ...

Social Media