Mobilne hišice Hosekra z notranjo opremo Jysk

Notranjost mobilne hisice Hosekra v toplih lesenih tonih z izsteglivim kavčem in kuhinjsko nišo

Prav enostavnost in praktičnost mobilnih rešitev ima za posledico, da je ta tip domov v zadnjih nekaj letih na samem vrhu številnih arhitektonskih trendov. Prejšnje poletje je bila na hrvaški obali povprečna cena nočitve v mobilni hišici za 16 odstotkov višja kot v hotelu s štirimi zvezdicami. V Sloveniji smo v preteklem letu zabeležili podatek, da se je več gradilo montažno kot ‘tradicionalno’. In sicer v razmerju 60:40.

Če pogledamo širše, v mobilnih domovih v ZDA živi 22 milijonov ljudi. Devet odstotkov ljudi, ki se šele vseljujejo v svoje domove, pa se odloči, da bodo živeli v mobilni hišici. Takšne rešitve za domove in vikende postajajo vse bolj priljubljene iz različnih razlogov. Kot pove že ime, so zelo fleksibilne in omogočajo ljudem, da živijo na različnih lokacijah, če to želijo. V primerjavi s tradicionalnimi hišami so mobilne hišice pogosto cenejše. Vzdrževanje, davki in stroški so nižji, prav tako kot energetske potrebe, kar je še posebej pomembno v času, ko razmišljamo o ekološkem vplivu. Poleg tega je enostavnejše uporabljati obnovljive vire energije za napajanje teh domov.

Prav enostavnost in praktičnost mobilnih rešitev ima za posledico, da je ta tip domov v zadnjih nekaj letih na vrhu številnih arhitektonskih trendov. Zato smo številne znane blagovne znamke prepoznale, da je prihodnost prav v tej panogi.

Notranjost mobilne hišice Hosekra, dodatna spalnica z enojno posteljo in pisalno mizo ter velikimi dodatnimi vrati.

Eno od zadnjih pomembnih sodelovanj, ki to potrjuje, je med JYSK in Hosekra. Hosekra smo mednarodni proizvajalec mobilnih hišic, ki smo svojo poslovno pot začel leta 1989 s prodajo kovinskih strešnih kritin. Celotna nova zgodba, ki jo poganja sinergija dveh blagovnih znamk, se je začela leta 2022 v trgovini v Slovenski Bistrici, ko je JYSK začel s ‘business to business’ prodajo na našem trgu. Eden prvih projektov je bilo prav popolno opremljanje mobilnih hišic Hosekra Eko in Eko Max. Do takrat smo za svoje proizvodne potrebe naročali izključno JYSK raztegljive sedežne garniture.

S tem sodelovanjem je JYSK dobil priložnost opremiti čudovite HOSEKRA mobilne hišice z vrsto izdelkov iz svojega asortimana. Ponudil je širok izbor artiklov, da bi se idealno vklopili v interjer mobilne hišice. Dizajner interierja našega podjetja je sprejel končno odločitev o tem, kako bo izgledala mobilna hišica glede na končni izbor JYSK izdelkov.

Pri opremljanju mobilne hišice je pomembno paziti na več faktorjev, od katerih je zagotovo najpomembnejši praktičnost. Zaradi omejenega prostora je pomembno, da so pohištvo in naprave večnamenski in modularni. V prostoru, ki smo ga zasnovali JYSK in Hosekra, pa smo uporabljena številna pravila, ki to omogočajo. Eden ključnih kosov v takem domu je zato, na primer, kavč z možnostjo raztegovanja, ki prihrani prostor in omogoča bivanje večjemu številu ljudi.

Tu je tudi zložljiva jedilna miza, ki je nastavljiva na več ravneh, odvisno od potreb in števila ljudi, ki bodo za njo sedeli. Če atmosfera v hišici ni sedeča in je potrebno več prostora, se miza lahko tudi popolnoma zloži.

Vsak del prostora je v hišici treba izkoristiti. Postavitev stenskih polic nad mizami omogoča izkoriščanje vertikalnega prostora. To je lahko idealno mesto za knjige, okraske, posodo ali druge drobnarije, ki bi zavzele prostor na mizi ali drugje. Na ta način ne motijo, hkrati pa ostanejo na dosegu roke.

Pri izbiri pohištva smo oblikovalci iz Hosekre bili zavedni tudi tega, da je eden od pomembnih faktorjev skladiščni prostor ali predali pod posteljami. Nekateri kosi pohištva za počitek v tej hišici imajo vgrajen prostor za shranjevanje, kar je idealno za shranjevanje stvari, kot so posteljnina ali brisače. Drugi so na nogah, ločeni od tal, kar prav tako omogoča, da se prostor pod posteljo izkoristi. Odvisno od potreb se pod takimi kosi lahko na primer postavijo vakumske vreče.

Notranjost osrednjega prostora mobilne hišice Hosekra

“V Hosekri vedno težimo k takšnim poslovnim sodelovanjem, ki bodo pripomogla k izboljšanju izkušenj naših kupcev. Sodelovanje z Jysk-om je primer takšnega partnerstva. V sodelovanju z njihovim timom smo izbral vrsto izdelkov, ki se popolnoma ujemajo z mobilnimi hišicami. JYSK izdelki so vnesli edinstveno estetiko in funkcionalnost v prostore. Ti ne izgledajo kot hotelski primeri tipskih sob, ampak prostor, ki diha s toplino doma. Prav iz tega razloga nudimo široko paleto izdelkov, ki so prilagojeni različnim potrebam in okusom kupcev. Hosekra smo partner, ki ceni visoko kvaliteto in profesionalnost, kar popolnoma ustreza Jyskovi misiji.

“Njihova predanost zagotavljanju izjemne uporabniške izkušnje prav tako odraža našo lastno poslovno filozofijo. Rezultat tega sodelovanja je viden v mobilnih hišicah Hosekra, ki so izjemen spoj vrhunskega dizajna in funkcionalnosti. Nadaljujemo s težnjo k partnerstvom, ki prinašajo vrednost našim kupcem.

Arhiv: Mobilne hiške

 

Oglejte si tudi

PROFILI

Replika avtomobila iz profilov v razmerju 1:1 ...

Streha T4

Lahka kovinska kritina, primerna za pokrivanje površin z minimalnim naklonom ...

TERASE ZA HIŠKE

Pri designu terase smo imeli v mislih njeno uporabnost in več desetletno vzdržljivost ...

Kontejner

Kontejner je postavljen na paleti, ki so obenem tla. Objekt ima v notranjosti elektro omarico ...