07.11.2017

BIG BERRY in Hosekra bosta gradila Slovensko hišo na zimski olimpijadi v Koreji 2018

BIG BERRY je po zaključku letošnje sezone začel z novim projektom, s katerim bo spet deloval globalno skozi povezovanje idej, kultur, oblikovanja in poslovnega sveta.

BIG BERRY je namreč sprejel izziv za postavitev Slovenske hiše v Koreji. Le ta se bo nahajala na Bližnjem vzhodu v smučišče Alpensia v južnokorejskem mestu PyeongChang, ki bo v času 23. zimskih olimpijskih iger gostilo številne ugledne športnike in podjetnike.

Cilj projekta je razviti prostor z edinstveno atmosfero in vrednostjo za svetovno znane slovenske športne prvake, hkrati pa ustvariti vzdušje, ki bo pričalo slovensko gostoljubnost, kulturo, podjetništvo in arhitekturo. Glede na velikost in različno funkcionalnost, ki jo bo imela Slovenska hiša v 17. dneh februarja 2018, smo se odločili razviti preprosto arhitekturno strukturo s poudarkom na uporabnosti. Zamisel je nanesla na tradicionalen simbol slovenske kulture, kozolec. Popolnoma vernakularni arhitekturni slog bo tako združen s preprostimi a najbolj prepoznavnimi tradicionalnimi azijskimi elementi, papirnatimi lampiončki.

Avtorji prostorske zasnove in notranje opreme GregorcVrhovec arhitekti, avtorji oblikovanja ArnoldVuga.

Pa je kozolec prava arhitekturna rešitev za enega največjih svetovnih športnih dogodkov? Ideja za koncept ima globji smisel, ki želi združiti arhaične in ročno izdelane elemente s sodobno visoko tehnologijo, šport s poslovnim svetom ter istočasno Evropo z Azijo. Veličasnost prostora bo dosežena z masivno leseno smrekovo strukturo, s horizontalnimi debli debeline 16 cm x 16 cm, ki kažejo na stabilnost in izžarevajo samozavest. Vsi deli bodo spominjali na strukturo kozolca in subtilno vključevali slovenske simbole, kot je Triglav s svojimi tremi vrhovi.

Struktura bo podpirala različne namene zbiranja in druženja ljudi iz različnih okolij: podjetnikov in obiskovalcev iz sveta športa in medijev. S poudarkom na multifunkcionalnosti, bo prostor optimalno razdelila za različne namene: glavno družabno površino – restavracijo, dva avditorija za formalne in neformalne dogodke, avlo in odprte prostore za razstave ali predstavitve sponzorjev.

Večletno delovanje v skladu s slovenskimi trendi ter grajenje na večji prepoznavnosti tako še naprej potrjujeta BIG BERRY in Hosekro kot specialista za razvoj struktur, ki združujejo in ustvarjajo občutek enotnosti s povezovanjem prostorov, namenov in idej.

Oglejte si več fotografij o OI Koreja 2018


BIG BERRY in Hosekra na zimski olimpijadi v Koreji 2018


Aktualno

Oglejte si tudi

PROFILI

Konstrukcija terase iz jeklenih profiliov. Izdelano po meri ...

Kontejner

Kontejner je postavljen na paleti, ki so obenem tla. Objekt ima v notranjosti elektro omarico ...

TLORISI HIŠK

Izberite svoj tip postavitve in zasnove mobilnega doma, ki ga lahko prilagodite željam ...

Kritina Bobrek

Je izdelana iz jeklene pločevine, montaža je hitra in enostavna ...