O podjetju

Hosekra je ime podjetja in kritine, ki jo izdelujemo že več kot 2 desetletji. V tem času smo izpopolnjevali znanja proizvodnje, svetovanja in montaže strešnih kritin. Smo proizvodno, storitveno in trgovsko podjetje.

Na naših internetnih straneh si lahko ogledate naše proizvode, storitve in nekaj referenčnih objektov, lahko pa se tudi zglasite v naših razstavnih salonih po Sloveniji. Podjetje je sposobno proizvesti ali zmontirati zelo moderne arhitekturne zahteve današnjega trga strešnih kritin.

Popolnoma obvladamo: proces svetovanja, izmer, proizvodnje, dostave, montaže-demontaže…

Z znanjem in izkušnjami iz preteklih let nam preprosto rečejo specialisti za strehe!


Hosekra Slovenska Bistrica

Hosekra Slovenska Bistrica


VEČ DVAJSET LET IZKUŠENJ

Podjetje Hosekra iz Slovenske Bistrice je na slovenskem tržišču kot proizvajalec kovinskih strešnih kritin prisotno že dvajset let. Če pred slovensko osamosvojitvijo smo se odločili za usmeritev v proizvodnjo strešnih kritin za individualne hiše in danes imajo v svoji ponudbi vrsto različnih kovinskih kritin ter dodatke za streho (žlebovi, strešna okna, pritrdilni material…), hkrati pa kupcem ponujajo tudi svetovanje in montažo. Skratka, vse za streho na enem mestu.

V vseh teh letih smo osvojili ne le proces proizvodnje strešne kritine, ampak tudi postopke svetovanja, izmer, dostave, montaže in demontaže starih kritin, postali smo resnično, kot se radi pohvalimo, specialisti za strehe.

ZAČETKI LETA 1989

Na nastop s kovinsko kritino leta 1989 na slovenskem tržišču je bil nekoliko pred časom. Te kritine so se do takrat v glavnem uporabljale v severnih deželah, v Sloveniji pa ne. Tam se je ta kritina izkazala kot posebno primerna za ekstremne razmere, kot so močan veter, sneg, nizke temperature. V nekaj letih je tudi nam in še nekaterim ponudnikom uspelo dokazati številne prednosti teh kritin. Seveda zahtevajo kovinske kritine drugačen pristop k montaži, po drugi strani pa smo prav s prihodom kovinskih kritin razvili številne tehnične rešitve za gradnjo vseh streh ne glede na kritino.

STREHE ZA SREČNE LJUDI!

Danes podjetje HOSEKRA pogumno gleda v prihodnost. Na več kot dve desetletnih temeljih, ko smo skupaj z zaposlenimi in našimi strankami razvijali inovativne produkte in se prilagajali željam in potrebam kupcev, seveda v okviru zmožnosti stroke, velikokrat dejansko na meji zmogljivega, smo skupaj vplivali na življenja posameznikov v regiji in tudi zunaj naših meja.

Začetki pri uveljavljanju kovinske kritine leta 1989 na našem tržišču so bili nekoliko pred časom. Te kritine so se do takrat v glavnem uporabljale v severnih deželah, kjer se je kovinska kritina izkazala kot posebno primerna za ekstremne vremenske razmere.
V nekaj letih nam je uspelo dokazati številne prednosti naših kritin.

Inovativne tehnologije in postopki omogočajo, da se kakovost življenja nenehno izboljšuje, seveda s stalno mislijo na varčevanje z energijo in viri ter varovanje okolja. Vsak od zaposlenih v podjetju HOSEKRA je k temu zavezan prispevati po svojih zmožnostih.

Naši produkti vsebujejo vpogled v našo preteklost, sedanjost in prihodnost. Ustvarjeni so za Vas, da predstavijo naš način soočanja z izzivi. Z njimi poskušamo zajeti vse to, kar že smo in kar si želimo postati, seveda tudi z Vašo pomočjo.

Ponosni smo na dejstvo, da smo pripravljeni za tekmo na mednarodnem tržišču, saj spremljamo inovacije in s stalnimi investicijami poskušamo biti vodilni v panogi.

Naš cilj je prepričati kupce, da HOSEKRA kritine niso samo strehe, temveč STREHE ZA SREČNE LJUDI!

S spoštovanjem,
CEO Boštjan HostejPOMEMBNEJŠE LETNICE RAZVOJA PODJETJA

1976 Strojnik Drago Hostej se navdušuje pri pokrivanju svoje hiše z salonitnimi ploščami
1983 Prične se razvijati kovinska strešna plošča
1985 Betka Hostej uredi prvo 300 T stiskalnico za strešnike
1989 Ustanovi se podjetje HOSEKRA in se prične z izdelavo prve strehe HOSEKRA z posipom
1991 Na terenu se aktivno sodeluje pri pokrivanju objektov
1992 Prvi polavtomatski stroj za izdelavo kritine z posipom
1993 Širjenje proizvodnih prostorov
1994 Nova kritina HOSEKRA gladka
1995 Odprtje predstavništva v Ljubljani
1996 Nova kritina Bobrek
1997 Novi stroji za žlebove in cevi
1998 Novi veliki tovornjak z dvigalom
1999 Uvajanje pločevin mat barve in raznih izolacij
2000 Selitev proizvodnje v nove hale ob avtocesti v Slovenski Bistrici
2001 Novi stroj za kritino HOSEKRA peskana
2002 Odprtje firme na Hrvaškem
2003 Nova kritina Valmetal in Valmetal z odtisom
2004 Po 12 letih dela v podjetju HOSEKRO prevzame Boštjan Hostej
2005 Nova hala za hladno preoblikovanje
2006 Nova kritina Stratos, odprtje predstavništva v Murski Soboti
2007 Odprtje predstavništva v Brežicah
2008 Vstop na tržišče Avstrije, nova vrsta izolacije trdi poliuretanski nanos
2009 Nova strešna kritina za fotovoltaiko HOSEKRA Elektro
2010 Nova streha T4, odprtje predstavništva v Lendavi, pričetek proizvodnje garaž
2011 Nova moderna proizvodno skladiščna hala HOSEKRA in 100 pokriti objekt z fotovoltaiko, nova kritina TP 20, nova kritina HOSEKRA gladka 6 valjna in nove mat barve,…
2012 Preoblikujemo se v HOSEKRA Group, z novim logom, ki vsebuje Strehe, Garaže, Elektro, Nepremičnine, Eko in HB. Začetek proizvodnje mobilnih hišic, nova velika hala za proizvodnjo.
2013 Začetek uporabe grafitne izolacije, razširimo nabor barv in materialov
2014 Hosekra odpre lesno predelovalni obrat, nakup kampa za postavitev mobilnih hišic
2015 Sodelujemo z visečo hišico pri najbolj poslušanem radijskem šovu v Sloveniji z Radio1, Pričnemo z proizvodnjo Kontejnerjev, intenzivno se pripravljamo na novo poglavje v podjetju in to je izdelovanje luxsuznih bivalnih objektov
2016 Odpremo prvi lastni BIG BERRY Lifestyle resort ob reki Kolpi, prvič odpeljemo hišico BIG BERRY 1500 km daleč do Črnega morja kjer imamo prva franšizo
2017 Odpremo 2 novi destinaciji franšize BIG BERRY, smo super finalist Najpodjetniška ideja, dobimo največji možni rating AAA, do sedaj smo izdelali že več kot 1000 garaž, postanemo člani Cloudnesting-new turistic category, dobimo plaketo zahvale od Masterchefs Slovenija in Hrvaška
2018 Postavimo Slovensko hišo na Olimpiskih igrah v Koreji, sodelujemo pri kreiranju turizma v Beli krajini s podjetjem good place

Podjetje HOSEKRA sedaj sodeluje z več kot 300 krovci in projektanti ter naštejemo več kot 20.000 zmontiranih objektov.


PREDNOSTI SODELOVANJA Z NAMI

  • Osebno vam svetujemo in pripravimo rešitev po vaši meri.
  • Na enem mestu vam ponujamo številne možnosti izbire.
  • Skupaj z vami bomo našli pravo rešitev za vas.
  • Prihranili boste čas, živce in denar saj bodo naši izkušeni svetovalci za vas ali skupaj z vami preučili številne različne novosti.

Oglejte si tudi

TERASE ZA HIŠKE

Pri designu terase smo imeli v mislih njeno uporabnost in več desetletno vzdržljivost ...

Kontejner pisarna

Idealna izbira za vse podjetne ljudi. Je modernega in atraktivnega videza ...

BIG BERRY PEOPLE

Preverite zgodbe in izkušnje ljudi, ki so že občutili BIG BERRY izkušnjo ...

Kritina Paneli

Trapezna kritina z izolacijo je še posebej uporabna na gospodarskih poslopjih ...