Fotonapetostni moduli

Če pogledamo v podrobnosti, so za vsako fotonapetostno elektrarno osnova fotonapetostni moduli, ki pa jih moramo združiti v nize in polja modulov, da dobimo sončno elektrarno. V urbanih okoljih fotonapetostne sisteme povezujemo z javnim elektro-energetskim omrežjem – v tem primeru govorimo o z omrežjem povezanih fotonapetostnih sistemih. Fotonapetostni moduli so lahko tudi sestavni deli bivalnih ali poslovnih objektov.

podkonstrukcija_za_soncno_elektrarno_01

Fotonapetostni moduli so najpogosteje vgrajeni v strehe ali fasade. Vezni člen med poljem modulov in javnim elektroenergetskim omrežjem je razsmernik, ki enosmerno električno moč pretvarja v izmenično in omogoča pretok energije v javno elektroenergetsko omrežje. Različne države imajo priklop fotonapetostnih sistemov na javno elektroenergetsko omrežje urejen na različne načine, vzorčen primer dobre zakonske ureditve na tem področju pa je Nemčija, kjer priklop in cene pridobljene električne energije ureja oziroma določa zvezni zakon. Iz leta v leto se tudi v Sloveniji razmere vedno bolj izboljšujejo.

Bistvo je, da naprimer večstanovanjska stavba, katere sestavni del so fotonapetostni moduli (naprimer montirani na strehi), proizvede več energije kot pa jo stanovalci te iste stavbe porabijo za svoje potrebe.

Fotonapetostni moduli, nam dajejo energijo prihodnosti!

Oglejte si tudi

BIG BERRY DESTINACIJE

Preverite lokacije naših BIG BERRY resortov in rezervirajte svoje bivanje ...

TLORISI HIŠK

Izberite svoj tip postavitve in zasnove mobilnega doma, ki ga lahko prilagodite željam ...

Kontejner pisarna

Idealna izbira za vse podjetne ljudi. Je modernega in atraktivnega videza ...

Kritina Bobrek

Je izdelana iz jeklene pločevine, montaža je hitra in enostavna ...